Huidaandoeningen

 

Veel voorkomende huidaandoeningen:

 

Als deze behandelingen zijn er op gericht om het zelf herstellend vermogen van uw huid weer te activeren

Acne

 

Acne is een huidaandoening waar vrijwel iedereen in de puberteit last van krijgt. De medische term is acne vulgaris. Vulgaris is het Latijnse woord voor ‘gewone’, dat wil zeggen: de meest voorkomende vorm van acne. Tegenwoordig zien we ook steeds meer acné veroorzaakt door b.v. de pil en door verkeerde voeding. Door middel van een intake gesprek kijken we samen wat de oorzaak kan zijn van jou acné en maken we een behandelplan op maat.

 

Pigmentvlekken

 

Pigmentvlekken zijn verkleuringen van de huid die op elke plek van het lichaam kunnen ontstaan. Ze ontstaan doordat pigmentcellen in de huid extra melanine (pigment) aanmaken.

Pigmentvlekken kunnen diverse oorzaken hebben b.v. overmatig zongebruik, hormonen (zwangerschapmasker) etc.

 

Rosacea

 

Rosacea is een huidafwijking in het centrum van het gezicht, wangen, neus en voorhoofd. We spreken van een couperose als het alleen om de blijvende roodheid van de huid gaat, veroorzaakt door vele verwijde bloedvaatjes in de huid.

Rosacea is een blijvende ontsteking maar uitstekend te verminderen met de juiste behandelingen, aangepaste producten en niet te vergeten een juiste leefwijze.

Ik help je hier graag mee!

 

Huidveroudering

 

Ouderdomsvlekken, hamsterwangen, grove poriën, extreem droge huid: allemaal kenmerken van huidveroudering. Vanaf het 25e levensjaar begint onze huid geleidelijk te verouderen. 

Huidveroudering kunnen we niet stoppen maar wel vertragen. Ook hier geldt weer: met de juiste huidbehandelingen, de juiste producten voor thuisgebruik en "gezonde" vitale leefwijze.

 

Overgevoelige huid

 

Een overgevoelige huid is overgevoelig voor verschillende factoren of schadelijke stoffen waar een normale huid niet op zou reageren. Samen met jou gaan we op zoek naar waar je huid gevoelig voor is. Naar aanleiding daarvan bespreken we hoe jouw huid weer kunnen laten stralen en de irritaties minder worden.