Rosacea behandelen Ferwerd

 

Schoonheidssalon Feel BeautifulBy An is gespecialiseerd in het behandelen van Rosacea. Schoonheidsspecialiste Anita helpt u graag in haar schoonheidssalon in Ferwerd & Hallum

Rosacea is een huidafwijking in het centrum van het gezicht, wangen, neus en voorhoofd. We spreken van een couperose als het alleen om de blijvende roodheid van de huid gaat, veroorzaakt door vele verwijde bloedvaatjes in de huid. Acne rosacea noemen we het beeld wanneer de roodheid gepaard gaat met puistjes en bultjes. De huidziekte komt vooral voor bij mensen tussen de 30 en 60 jaar. Vrouwen hebben er meer last van dan mannen, hoewel de ernstigste vorm, het rhinophyma – de pukkelige “drankneus”- vooral bij mannen voorkomt.

 

Symptomen rosacea

 

Bij rosacea ontstaat op de wangen, de kin en de neus een symmetrische roodheid. De bloedvaatjes worden wijder waardoor ze door de huid heen schemeren. In wat heftigere gevallen ontstaan er ook bultjes en puistjes. Bij mannen kan de neus groter en dikker worden. Dit wordt ‘rhinophyma’ of ‘whisky nose’ genoemd. Deze laatste term geeft duidelijk aan waar deze neuzen meestal mee geassocieerd worden: overmatig alcoholgebruik. Wetenschappelijk is dit echter nooit aangetoond.

 

Hoe ontstaat rosacea?

 

De oorzaak van rosacea is nog onbekend. Het is een ontsteking van de vaatjes en vaak erfelijk.Er zijn wel een aantal factoren bekend die bestaande rosacea kunnen verergeren door invloed uit te oefenen op het wijder worden van de bloedvaatjes in de huid. Voorbeelden hiervan zijn:

  • warme dranken (koude koffie heeft geen invloed)
  • gekruide etenswaren
  • warmte (zon! en hete douche)
  • inspanning
  • blozen
  • hoge bloeddruk
  • bepaalde soorten make-up en cosmetica
  • alcohol
  • geneesmiddelen, die een vaatverwijding bevorderen
  • hormoonzalven en -crèmes, bij langdurig gebruik

 

Wat kunt u er zelf aan doen? En wat kunnen wij voor u doen?

 

De rosacea zelf kunt u niet behandelen. U kunt wel proberen om die situaties te vermijden waarin de rosacea heviger wordt. Dat houdt in dat u gekruide gerechten beter kunt mijden en op moet letten met make-up en andere cosmetica.Een eenvoudig middel om de klachten te proberen te verminderen is de gezichtsmassage. Iedere avond de huid van voorhoofd en wangen 2-3 minuten licht masseren om zo het vocht onder de huid – oedeem – te verminderen. Wij bieden u speciale rosacea peelings van ekseption aan die de vaatwanden versterken zodat ze minder gevoelig worden voor invloeden van buitenaf.

 

Afspraak maken

Wilt u meer informatie over onze
behandelingen, heeft u andere vragen
of wilt u een afspraak maken?


Recensies

“Je ziet meteen resultaat en Anita heeft alles goed uitgelegd tips en adviezen gegeven. Een professionele salon met een vrouw die weet wat ze doet en liefde voor het vak heeft. Een aanrader”