Acne behandeling Amsterdam-Oost

Schoonheidssalon Feel BeautifulBy An is gespecialiseerd in het behandelen van acne. Schoonheidsspecialiste Anita helpt u graag in haar schoonheidssalon in Amsterdam-Oost

Wat is acne?

Acne is een huidaandoening waar vrijwel iedereen in de puberteit last van krijgt. De medische term is acne vulgaris. Vulgaris is het Latijnse woord voor ‘gewone’, dat wil zeggen: de meest voorkomende vorm van acne. Acne wordt ook wel “jeugdpuistjes” genoemd. Hoewel niet helemaal juist, omdat ook volwassenen er nog last van kunnen hebben, geeft deze term wel aan dat dit type acne vooral tijdens de puberteit voorkomt. Vrijwel niemand komt de puberteit door zonder acne. Wel kan acne zich op totaal uiteenlopende wijzen uiten. Bij de één blijft het bij enkele onopvallende puistjes, bij de ander is het een uitgebreide aandoening met behalve pukkels en puistjes in het gezicht (neus, voorhoofd, wangen) ook op de rug en de schouders, in de hals of nek.

 

Hoe ontstaat acne?

Acne is een aandoening van de talgklieren. Elke vierkante centimeter van de huid bevat ongeveer 15 talgkliertjes, die huidsmeer (talg) produceren. Dit huidsmeer wordt afgevoerd via een uitvoergang (het follikelkanaal) dat een opening (porie) heeft naar de huid toe. Uit sommige poriën steekt een haartje. Dat zijn de uitmondingen van de haarzakjes en de talgklieren. De poriën zonder haartje zijn de uitmondingen van de zweetkliertjes. Onder invloed van hormonen ondergaat de huid in de puberteit allerlei veranderingen, waardoor de talgklieren in het gezicht , maar ook op de rug en de borst groter worden en meer huidsmeer produceren. Bovendien wordt de talg wat dikker van samenstelling, waardoor deze moeilijker naar de huid kan worden afgevoerd.

 

Door de grotere talgproductie, de dikkere talg en door verhoorning van de uitvoergang van de talgklier wordt deze extra nauw. Daarnaast zetten bepaalde bacteriën die zich in de talgklier bevinden de talg om in vrije vetzuren, die door de wand van de verstopte talgklier heendringen en een ontsteking kunnen veroorzaken. Hierdoor ontstaan rode puisten (“papels”), waarin zich etter kan vormen (“pustels”). In dit stadium kan acne littekens nalaten. Het uitknijpen van puistjes of krabben werkt ontstekingen in de hand. Ook als te laat met de behandeling wordt begonnen of wanneer de huid verkeerd wordt behandeld kan dit de vorming van littekens tot gevolg hebben. De lichtere vormen van acne genezen doorgaans zonder zichtbare littekens. Het is echter het belangrijkste littekens te voorkomen.

 

Samenvattend

 

Acne ziet er dus niet bij iedereen hetzelfde uit. Er zijn oppervlakkige mee-eters (zwarte comedonen) en meer onderhuids gelegen mee-eters (witte comedonen). In andere gevallen staan ontstekingsverschijnselen meer op de voorgrond en bepalen rode pukkels(“papels”), puistjes(“pustels”), pijnlijke onderhuidse knobbels of cysten (met talg gevulde holtes) het beeld. Bij het ontstaan van acne werken verschillende factoren samen: een verhoogde talgproductie, een verhoorningsstoornis in de uitvoergang (het follikelkanaal), de invloed van bacteriën in de talgklieren en de invloed van mannelijke hormonen (androgenen). Deze androgenen komen overigens ook bij vrouwen voor.

Afspraak maken

Wilt u meer informatie over onze
behandelingen, heeft u andere vragen
of wilt u een afspraak maken?


Permanente make-up

Heeft u geen of weinig wenkbrauw haartjes meer, of bent u niet tevreden met uw huidige vorm, misschien heeft u moeite met het tekenen van gelijke wenkbrauwen.


Recensies

“Je ziet meteen resultaat en Anita heeft alles goed uitgelegd tips en adviezen gegeven. Een professionele salon met een vrouw die weet wat ze doet en liefde voor het vak heeft. Een aanrader”